Dünyanın En Efsanevi 8 Şarap Mahzeni

ünlü şarap mahzeni

Şarap mahzeni şarabın en iyi koşullarda saklanması adına en uygun koşulları sağlama niteliğine sahiptir. Şarap mahzenleri, şarap koleksiyonunuzu saklamanın ve onu zararlı etkenlerden korumanın mükemmel bir yoludur.

Yüzyıllar boyunca şarap, kralların ve kraliçelerin içeceği olmuştur. Dünyanın en efsanevi şarap mahzenlerinin çoğunun kraliyet ailesi için inşa edilmiş olması şaşırtıcı değil.

Dünyaca Ünlü Şarap Mahzenleri

Şarap mahzenleri hakkında bir fikir edinebilmeniz için dünyanın en efsanevi sekiz şarap mahzenini bir araya topladık. Kendi şarap mahzeniniz için ilham arıyorsanız veya sadece ziyaret etmek için yeni yerler istiyorsanız, bu ünlü mahzenlere göz atın!

1. Château Margaux, Fransa’daki Şarap Mahzeni

Bu mahzen, Kral XIV. Louis döneminde inşa edilmiştir ve 1874’ten beri 3.000’den fazla şişe şaraba ev sahipliği yapıyor. Mahzene yeraltında bulunur ve yalnızca aşağıya inen bir asansörle erişilir.

2. Schloss Johannisberg, Almanya’daki Şarap Mahzeni

Bu, Avrupa’nın en eski şarap mahzenlerinden biridir ve 10 milyon litre fermente üzüm suyuna sahiptir. Kendi şişelerini saklamanın yanı sıra, bu tarihi tesiste bazılarını yıllanmaya gönderen diğer yerel üreticilerin şaraplarını da barındırıyor.

3. Chateau Lafite Rothschild Şarap Mahzeni

Chateau Lafite Rothschild, Chateau Margaux ve Chateau Haut-Brion gibi diğer ünlü Fransız üzüm bağlarıyla aynı bölge olan Fransa, Pauillac’ta yer alıyor. Bu tarihi mülk, 1775’ten beri şarap üretiyor çünkü kurucusu bölgenin farklı bölgelerinden gelen üzümleri bir araya getirerek mümkün olan en iyi Bordeaux harmanını yaratmaya kararlıydı (ve başardı!).

4. Castello Banfi Şarap Mahzeni

Castello Banfi şaraphanesi 1860’tan beri İtalyan şarapları üretiyor. Aynı zamanda 100.000’den fazla şişe şarap barındıran bir yeraltı mahzenine de ev sahipliği yapıyor! Ziyaretçiler bu mahzeni gezebilir ve interaktif müzelerinde şarabın üzümden şişeye nasıl üretildiğini öğrenebilirler.

5. Bordoeaux Şarap Mahzeni

Bordeaux şaraplarıyla ünlüdür ve Bordeaux Şarap Mahzeni de şehir için bir istisna değildir. Bu mahzen, 1882 yılında Henri Bouchard adlı bir şarap üreticisi tarafından inşa edilmiştir ve 4.000’den fazla şişe şarap barındırır. Binanın kendisi, ziyaretçilerin içeride ne olduğunu görebilmeleri için taş ve camdan yapılmıştır.

6. Château de la Rochefoucauld Şarap Mahzeni, Fransa

Fransa’daki en eski şarap mahzeni 8. yüzyılın sonlarında inşa edilmiştir. Mevcut yapı 1750 yılında inşa edilmiştir. Bu kale, Château Lafite Rothschild, Château Latour ve Château Margaux dahil olmak üzere 800.000’den fazla Bordeaux şarabına ev sahipliği yapıyor.

7. Pintxo’daki Şarap Mahzeni, Barselona, ​​İspanya

Barselona’daki Pintxo restoranı, güzel dekoru, yemekleri ve şarabı nedeniyle çok sayıda televizyon programında ve dergide yer aldı. Aynı zamanda dünyanın en etkileyici şarap mahzenlerinden birine sahiptir. Mahzen iki katlıdır ve dünyanın dört bir yanından 2.000’den fazla şişe şarap içerir. Mahzen, %70 ile %80 arasında nem ile sabit bir sıcaklıkta tutulur. Bu, tüm şişelerin gelecek yıllar boyunca optimum durumlarını korumasını sağlar.

8. Fransa, Bordeaux’daki Chateau de Chantegrive Şarap Mahzeni

Chateau de Chantegrive, Fransa’nın Bordeaux kentinde bulunan inanılmaz bir mahzen deneyimi sunuyor. Bu güzel şato, 1856 yılında Pierre Mathieu-Favier ve eşi Marie-Victoire Favier-Mathieu tarafından yaptırılmıştır. Kızları Marguerite, ebeveynleri öldükten sonra miras aldı ve ölümüne kadar çalışmalarına devam etti.

Tarihi Açıdan Şarap Mahzeni

İlk şarap mahzeni MÖ 800 civarında Yunanistan’da inşa edilmiş ve kil çömleklerde şarap depolamak için kullanılmıştır. Şarap, mümkün olduğu kadar uzun süre korumak için düşük sıcaklıklarda saklanacaktı.

Roma Döneminde Şarap Mahzenleri

Roma döneminde, yeraltında inşa edilenler ve yer üstünde inşa edilenler de dahil olmak üzere birçok farklı türde şarap mahzeni vardı. Bunlar hem şarap depolamak için hem de ziyafetlerde ve partilerde servis etmek için kullanıldı.

Ortaçağ Avrupası

Ortaçağ Avrupa’sında, taş veya tuğladan yapılmış kalın duvarlı taş mahzenlerde saklanan yüksek kaliteli şaraplar üreten bazı ünlü şarap imalathaneleri vardı. Bu, mahzen içindeki sıcaklıkların korunmasına yardımcı oldu. Böylece diğer alkollü içeceklerin uygun şekilde saklanmamaları durumunda oluşabilecekleri gibi ekşi veya fazla asidik olmadan çok çabuk bozulmadan veya lezzetlerini çok çabuk kaybetmeden kalitelerini korumak için yeterince soğuk tutulabilirlerdi.

Günümüzde Şarap Mahzenleri

Antik çağda, şarap mahzenleri kıtlık dönemlerinde şarap depolamak için kullanılıyordu. Ayrıca diğer gıda maddelerini ve hatta insanların ölen sevdiklerinin cesetlerini saklamak için de kullandığı yerlerdi. Bugün, şarap mahzenleri şarap ve diğer gıda maddelerini depolamak için kullanıyor. Buna ek olarak, birçok kişi onları değerli antikaları veya diğer değerli eşyaları için depolama alanı olarak kullanır.