5 Adımda Şarap Rafı Depolama Fikirleri

şarap rafı

Şarap rafı depolama, şarap koleksiyonunuzu düzenli ve hasardan korumak için harika bir yoldur. Kırmızı, beyaz, roze, köpüklü ve tatlı şaraplar dahil olmak üzere çeşitli farklı şarap türlerini saklamak için bir şarap rafı kullanabilirsiniz.

Şarap rafı birçok farklı şekil ve boyutta gelir ve metal, ahşap veya plastikten yapılabilir. Alkol depolamak için şarap rafı tasarımlarından birini kullanmayı planlıyorsanız, o zaman sıkı monte edilen bir yapıda olduğundan emin olun. Böylece nem içeri girmez, bu da zamanla koleksiyonunuzu mahvedecek küf oluşumuna neden olabilir.

Şarap Rafı ile Depolama

Şarap sever misiniz? Eğer cevabınız evetse, koleksiyonunuzu saklamanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. İster şarap şişesi koleksiyonunuzu düzenlemenin yollarını arıyor, ister yeni bir tane oluşturmaya başlıyor olun, şişelerinizi saklamak için onları harika gösterecek ve kırılmalarını önleyecek bazı fikirlerimiz var.

Çok fazla şişeniz varsa ve hepsinin dışarıda olmasını istemiyorsanız, asma rafları kullanmayı deneyin. Bunları çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca kereste ve boru ile kendiniz yapmayı da deneyebilirsiniz ancak çok başarılı olmayabilir. Asma raflar harikadır çünkü tüm şişeleri dik tutarlar ve kutuları veya çekmeceleri karıştırmak zorunda kalmadan neye sahip olduğunuzu görmeyi kolaylaştırırlar, ayrıca oldukça havalı görünürler!

Duvarda Şarap Rafı

Alan sınırlıysa veya tabandan tavana raflar veya dolaplar için yeriniz yoksa duvar rafları başka bir seçenektir. Koleksiyonunuzu kullanmadığınız zamanlarda gözden uzak tutarken sergilemenin kolay bir yolunu sunarlar (ve genellikle diğer seçeneklerden daha ucuzdurlar).

Depolama Fikirleri

Depolama fikirleri, şarap koleksiyonunuzu düzenli tutmanın ve güzel görünmenin harika bir yoludur. Koleksiyonunuzu sergilemeye hazırsanız, işte favori fikirlerimizden bazıları:

  • Şarap rafı, depolama birimi olarak eski bir şifoniyer kullanın. Dilediğiniz renge boyayabilir veya boyayabilirsiniz, böylece her dekora uyum sağlar.
  • Depolama birimi olarak bir kitaplık kullanın. Bu, kendi başına çok fazla yer kaplamadan odanıza ekstra depolama alanı eklemenin kolay bir yoludur!
  • Garajınızın veya bodrumunuzun duvarında düzenleyerek tüm şişeleriniz için bolca yeriniz olduğundan emin olun. Bu alanlara erişilmesi genellikle zordur, ancak kullanılmadıklarında şişeler gibi büyük eşyaları saklamak için mükemmeldir!

Şarap Rafı İçin Alternatifler

Şarap rafları, şarap ve diğer içecekleri saklamanın mükemmel bir yoludur. Şişeleri, tenekeleri ve hatta bira fıçılarını saklamak için kullanılabilirler. Şarap rafları çok çeşitli stil ve boyutlarda mevcuttur, böylece ihtiyaçlarınız için mükemmel olanı bulabilirsiniz.

İster birkaç şişe, ister yüzlerce şişe depolamak isteyin, ihtiyaçlarınızı karşılayan bir şarap rafı olacaktır. Ancak raf için yeterince yeriniz yoksa ya da bir nedenle şarap rafı almak istemiyorsanız aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz!

İstifleme

Raf için yeterince alan yoksa başka bir seçenek, bunları tüm duvar boyunca dikey olarak istiflemektir. Bu, raflar veya üst üste asılan raflar için yeterli alan yoksa yerden tasarruf sağlayacaktır, ancak bazı dezavantajlar da vardır: Herhangi bir şişe düşerse, birbirine çarpabilir veya parçalara ayrılabilir: Ayrıca, iki sıradan fazla şişeniz varsa bu yöntemin işe yaramayacağını unutmayın.

Dolaplar

Mutfağınızda veya yemek odanızda yeterince yer varsa, tüm şarap şişelerinizi aynı anda saklamak için dolaplar iyi bir seçim olabilir. Ancak şarap rafları kadar iyi bir seçenek olmadığını, şarapları doğru açıda tutmak konusunda yetersiz kaldığını ve sadece geçici bir çözüm olabileceğini unutmamak gerekir.

Bilmeniz Gerekenler

Bir şarap koleksiyonunuz varsa veya yeni bir şarap koleksiyonuna başlıyorsanız, bunun için iyi bir depolama alanı bulmanız gerekir. Şarap rafları harika bir çözümdür çünkü şişelerinizi ışık ve ısıdan korurlar ve istediğiniz herhangi bir konfigürasyonda düzenlenebilirler. Mevcut alanınızı en iyi şekilde nasıl kullanacağınıza ve yatırımınızdan en iyi şekilde nasıl yararlanacağınıza dair bazı fikirler:

  • Şarabınızı sakladığınız alanın serin ve karanlık olmasına dikkat edin. Işığa maruz kalma, şarapların zamanla rengini ve lezzetini kaybetmesine neden olurken, ısı, şarapların zarif bir şekilde yaşlanma yeteneklerini mahvedebilir.
  • Raflarınızı, şişelerin üst üste yığılmaması veya duvarlara veya diğer yüzeylere yaslanmaması için birbirine yakın yerleştirin. Bu, aşağıdan başka bir şişeye ulaşırken yanlışlıkla bazı şişeleri devirme endişesi olmadan dik durmalarına yardımcı olur.

Mekana Uygun Şarap Rafı Seçimi

Eviniz için bir raf seçerken birçok seçenek mevcuttur. Eviniz için istediğiniz görünüme göre metal veya ahşap raflar arasından seçim yapabilirsiniz. Mutfakta sınırlı bir alanınız varsa, demirden daha az yer kaplayacağı için ahşap bir raf daha uygun olabilir. Daha çarpıcı görünen bir şey istiyorsanız, metal bu amaç için daha uygun olacaktır çünkü günümüzde son derece şık olan endüstriyel bir his veriyor.

Şekil, Renk ve Boyut Seçenekleri

Şarap rafı en sevdiğiniz şarapları saklamanın harika bir yoludur. Tüm şekil, boyut ve renklerde gelirler ve evinizin herhangi bir yerine yerleştirilebilirler. Hatta bazı insanlar kendi şarap raflarını oluşturmayı bile seçiyor, bu da onlara özelleştirme ve ihtiyaçlarına uygun hale getirme konusunda daha fazla özgürlük sağlıyor.