Yeni Başlayanlar İçin 5 Adımda Şarap Kavı Tasarımı

şarap kavı tasarımı

Birçok şarap koleksiyoncusu ve ev sahibi, evlerinde bir şarap kavı tasarımı inşa etmeyi hayal ediyor. Hiç şaşırtıcı değil: Evinizin değerini artırmanın ve koleksiyonunuzu arkadaşlarınıza göstermenin daha iyi bir yolu var mı?

Birçokları için, uygun şarap kavı tasarımı, yalnızca en uzman düzeyindeki şarap severler için uygun, göz korkutucu bir konu gibi gelebilir. Ancak, modern şarap mahzenlerinin ve saklama çözümlerinin ortaya çıkmasıyla, şarabı evde saklamak ve yıllandırmak, temelleri bilmeniz koşuluyla nispeten basit bir çaba haline geldi.

Şarap Kavı Tasarımı İçin Odada Sızıntı Olup Olmadığını Kontrol Edin

Odada hava sızıntısı olup olmadığını kontrol edin ve şarap kavı tasarımı açısından tehdit olabilecek, duvarlarda gizlenen sürprizler olmadığından emin olun. Odayı, şarabın doğru yıllandırılmasını etkileyebilecek tüm çevresel faktörleri kontrol edebilecek şekilde hazırlamanız gerekir.

Şarap kavı tasarımı için seçtiğiniz oda artık tutkunuzun merkezi, şarap koleksiyonunuzun evi olacak ve sadece bölgeyi hava sızıntısı, ışık sızıntısı veya su sızıntısı açısından doğru bir şekilde kontrol etmediğiniz için tüm şaraplarınıza zarar vermesini istemezsiniz. Odayı incelerken tavanın minimum R-19 yalıtımına sahip olduğundan emin olun. Zemin beton olmalı ve uygun bir beton sızdırmazlık maddesi ile kapatılmalıdır.

İdeal Nem Seviyeleri Oluşturun

Bir şarap kavı, ideal olan %60 – %50 – %70 bağıl nemi muhafaza edebilmelidir. %70’in üzerindeki nem seviyeleri küf ve yapıştırıcının bozulmasına neden olur. %50’nin altındaki seviyeler, mantarların çatlamasına ve bu da buharlaşmaya, şarabın bozulmasına neden olabilir. Başka bir deyişle uygun nem seviyeleri, iklim kontrollü alanlar için önemli bir bileşendir ve şarap kavı tasarımı başlamadan önce dikkate alınarak proje ilerletilmelidir.

Nem sorunlarını en baştan çözmenin en iyi yolu, hava geçirmez bir şarap soğutma ortamı oluşturmaktır. Bunun için konusunda uzman bir şarap kavı üretimi firması ile iletişime geçmelisiniz. Daha fazla bilgiyi bizden alabilir, teklif talebiniz için menünün sağ köşesinde bulunan “Teklif İste” butonunu kullanarak yapabilirsiniz.

Beton Zemini Kapatarak Şarap Kavı Tasarımı İçin Yalıtım Sağlayın

Şarap depolama alanları için ahşap zeminler önerilmez. Fazla gözenekli ve geçirgendirler. Beton en iyisidir. Gerçekten de, düzgün bir şekilde kapatılmış beton dışında her şey şüphelidir ve beton bile şaşırtıcı derecede gözenekli olabilir ve bu yüzden mühürlenmesi gerekir.

Nüfuz eden dolgu macunları (silanlar ve siloksanlar) ve epoksiler ve üretan gibi çoğu yüksek performanslı kaplamalar ancak beton tamamen kürlendikten sonra (genellikle 28 gün) uygulanmalıdır. Beton 28 günlük olduktan sonra hemen hemen tüm dolgu macunları uygulanabilir. Karo zemin üzerine uygulama yaparken satın aldığınız mastiğin karonun yapıştırıcısı ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Şarap Kavı Tasarımı İçin Uygun Kapıyı Seçin

Çok çekici ve yaygın olarak kullanılan cam panelli kapılar, bir şarap kavı tasarımı için çok az R değeri (yalıtım) sağlar. Cam kullanıyorsanız, azalan R değerini ayarlamak için daha yüksek BTU çıkışına sahip bir soğutma ünitesi seçmeyi düşünebilirsiniz. Genel olarak konuşursak, bir sonraki boyut, yeterli soğutma telafisi sağlar. Ancak daha büyük soğutma üniteleri, kötü yalıtılmış bir şarap mahzenini asla tam olarak tatmin edemez.

Kapıdaki cam, çerçevenin kenarlarından kapatılmalıdır. Bir şarap kavı tasarımı kapısının, hava koşullarına karşı sıyırma ve uygun bir eşik ile dış sınıf bir ön kapı olması gerekir. Kapıyı kapatırken sesli bir mühür yapması ve evin ısısının ve sıcaklığının mahzene girmesini engellemesi önemlidir. Cam kapılar (en az) çift camlı ve cam elemanlar (varsa) temperli cam olmalıdır.

Şarap Kavı Tasarımı İçin Kapıyı Taktıktan Sonra Hava Sızıntısı Olup Olmadığını Kontrol Edin

Şarap kavı tasarımı kapısını takarken alanın hava geçirmez şekilde kapatıldığından emin olmak için odayı test edin. Bu, odayı hava sızıntıları açısından kontrol etmek için harika bir zamandır. Odada hiç hava sızıntısı olmadığından emin olmak için boruların, havalandırma deliklerinin ve ışık anahtarlarının etrafındaki duvar ve zemin alanlarına özellikle dikkat edin.

Mahzene pencere yerleştirmeyi tercih ettiğiniz nadir durumlarda, cam ayrıca çift camlı ve ısı yalıtımlı (ve mümkünse UV korumalı) olmalıdır. Odada asla gömme aydınlatma kullanmayın. Düşük voltajlı hat aydınlatması daha iyi bir seçenektir. Ancak tüm bunlar söylendiğinde, ev sahiplerinin bir şarap mahzenini aşırı sızdırmaz hale getirme veya aşırı yalıtma riski de vardır.